Lokalne metode za poboljšanje slika u boji : diplomski rad - Koštić, Marin (M. Koštić, 2018)
Sažetak na hrvatskom: U sklopu ovog diplomskog rada provedeno je istraživanje u podrucˇju digitalne obrade slike na temu lokalnih metoda za poboljšanje slika u boji. Odabrane su dvije suvremene publikacije iz podrucˇja lokalnih metoda za poboljšanje slika u boji, te su implementirana dva algoritma SLRMSR (engl. Smart Light Random Memory Sprays Retinex) i UIE-SLRMSR (engl. Underwater Image Enhancement using Smart Light Random Memory Sprays Retinex). Implementirana riješenja su evaluirana objektivnim mjerama kvalitete slike na prikladnim standardnim skupovima podataka. Takod ̄er implementirana riješenja uspored ̄ena su sa dvije široko poznate i korištene lokalne metode za poboljšanje slika.