Programski okvir za interaktivnu vizualizaciju algoritama optimizacije : diplomski rad - Kalebota Kodžoman, Marija (M. Kalebota Kodžoman, 2018)
Sažetak na hrvatskom: U sklopu ovog rada razvijen je programski okvir za interaktivnu vizualizaciju algoritama optimizacije. Nudi mogućnost vizualizacije ciljnih funkcija jedne dimenzije koristeći dvodimenzionalne grafove i mogućnost vizualizacije ciljnih funkcija dvije dimenzije koristeći grafove kontura i trodimenzionalne grafove. Modularan je i može se lako nadograđivati. U radu je podrobnije objašnjena njegova implementacija i načini na koje se može koristiti. Također su ponuđene upute i primjeri za njegovu nadogradnju.