Ugradbeni računalni sustav za mjerenje temperature i vlage : završni rad - Koštić, Marin (M. Koštić, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Rad opisuje projektiranje i implementaciju ugradbenog računalnog sustava temeljenog na procesoru ESP8266. Implementaciju komunikacijskog protokola s mikrokontrolerom pomoću arhitekture klijent poslužitelj koje koristi internetski poslužitelj i protokol HTTP za izmjenjivanje poruka korištenjem URI-a. Rad opisuje povezivanje mikrokontrolera ESP8266 i senzora SHT21 za mjerenje temperature i vlage zraka protokolom I2C. Kontinuirano praćenje izmjerenih podataka je implementirano sustavom za kućnu automatizaciju openHAB. OpenHAB sustav koristi korisničko sučelje koje prikazuje trenutne vrijednosti izmjerenih podataka sa senzora i grafički prikaz podataka u zadanim vremenskim intervalima na internetskom poslužitelju.