Aplikacija za prepoznavanje električnih krugova za Android platformu : diplomski rad - Kajtazi, Marin (M. Kajtazi, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Električna shema je jednostavan grafički prikaz međusobno povezanih simbola koji predstavljaju komponente realne električne mreže. Danas tehnologija nudi mogućnost izrade programa koji bi mogli prepoznati takvu shemu. Izrada programa koji bi bio potpuno funkcionalan u ovoj domeni je velik projekt. U sklopu ovog rada razvijena je aplikacija koja prepoznaje jednostavnije, rukom nacrtane, sheme. Aplikacija je napravljena za Android platformu te koristi OpenCV biblioteku za funkcije računalnog vida. U radu su opisane arhitektura platforme Android i biblioteka OpenCV na kojima se temelji programsko rješenje. Posebno poglavlje posvećeno je objašnjenju algoritma na kojem funkcionira prepoznavanje sheme. Na kraju je objašnjen način upotrebe aplikacije.