Sustav za upravljanje senzorskim podacima : završni rad - Košec, Fran (F. Košec, 2017)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu opisuje se razvoj poslužiteljskog sustava za prikupljanje, obradu i upravljanje senzorskim podacima. Implementiran je korištenjem programskog jezika PHP uz okvir Laravel i MySQL/MariaDB bazom podataka. Posebna pažnja posvećena je dizajnu i razvoju REST sučelja pomoću kojeg klijentske ap- likacije pristupaju spremljenim zapisima. Ostvareno je modularno, fleksibilno i pouzdano programsko rješenje visokih performansi.