Detekcija umora vozača dubokim neuronskim mrežama : završni rad - Justić, Luka (L. Justić, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj rad bavi se detekcijom umora vozača uporabom dubokih umjetnih neuronskih mreža. Opisana je motivacija za rad na sprječavanju posljedica od umora vozača i pregled metoda koje su trenutno korištene u postojećim vozilima. Objašnjeno je što je to duboko učenje i osnove konvolucijskih neuronskih mreža. Opisana je metoda koja koristi duboko učenje i treptanje kao indikator umora. Prikazana je i implementacija programa temeljenog na toj metodi i osnovni alati koji su bili nužni da se ona ostvari. Na kraju su prikazani rezultati primjene implementacije na skupu podataka i predložena su poboljšanja i naputci za daljnji rad.