Sustav za praćenje kretanja osoba utemeljen na primjeni radiofara Bluetooth : diplomski rad - Jurković, Tibor (T. Jurković, 2017)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu opisan je i razvijen sustav za praćenje kretanja osoba temeljen na radiofaru Bluetooth. Opisane su i uspoređene neke od najpoznatijih tehnologija za pozicioniranje, kao npr. GPS, GSM, WiFi i RFID uz naglasak na Bluetooth tehnologiju i Bluetooth radiofarove. Razmotrene su softverske komponente vezane za razvoj aplikacija za mobilne uređaje, poput raznih programskih alata i biblioteka (Node, Python, Java Development Kit), operacijskih sustava mobilnih uređaja (Android), te framework React Native u kojem je aplikacija razvijana. U sklopu sustava praćenja opisane su i razvijene komponente poput aplikacije za mobilne uređaje, MySQL baze podataka, web servis objavljen u IIS-i, te web aplikacija koja koristi ArcGIS API za prikaz geoprostornih podataka na karti.