Programibilni logički kontroler u sustavu ispitivanja avionskog električnog stroja : završni rad - Jurković, Nikolina (N. Jurković, 2018)
Sažetak na hrvatskom: U radu je obrađena automatizacija testnog postolja odnosno primjena SCADA sustava. Izrađeni SCADA sustav projektiran je za upravljanje sustavom za ispitivanje avionskog električnog stroja. Automatizacija je provedena primjenom programabilnog logičkog kontrolera, programskom vizualizacijom procesa te primjenom frekvencijskog pretvarača. U završnom radu prikazan je opis opreme za SCADA sustav, pogotovo PLC. Projektiran je i obavljen priključak PLC-a na ostatak sustava, izrađen program u TIA portalu za upravljanje te je programski kod opisan i dokumentiran.