Aplikacija za pametne pokretne uređaje Radio Student : diplomski rad - Kenda, Domagoj (D. Kenda, 2018)
Sažetak na hrvatskom: U ovom diplomskom radu implementirana je mobilna aplikacija radio postaje Radio Student za operacijski sustav Android . Unutar rada nalazi se pregled odabranih postojećih web i mobilnih rješenja hrvatskih i inozemnih radio postaja te su, na temelju provedene analize, odabrani funkcijski zahtjevi za implementaciju. Prema odabranim funkcionalnostima, razvijen je prototip aplikacije u web alatu za prototipiranje - Proto.io na temelju kojeg su testirani zahtjevi aplikacije. Također, pojašnjeni su pojmovi vezani uz Android operacijski sustav te su opisani njegova arhitektura i aplikacijske komponente. Nadalje, prikazana je upotreba nekih klasa i metoda koje su korištene u izradi ove mobilne aplikacije. Završena aplikacija omogućuje korisniku slušanje sadržaja radio postaje Radio Student putem interneta, uvid u program radio postaje u realnom vremenu te prikazivanje arhive radijskog sadržaja na zahtjev.