Pretvornik za baterijsko-supekondenzatorski spremnik : završni rad - Ciković, Domagoj (D. Ciković, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Potrebno je razviti elektronički pretvornik koji će povezivati bateriju i slog superkondenzatora. Specifični kapacitet snage superkondenzatora je puno veći, a energetski kapacitet manji od baterijskog. Elektronički pretvornik mora povezivati dva sustava na način da se energija može prenositi u oba smjera. Potrebno je osigurati punjenje i pražnjenje pojedinih sustava. Koristili smo DC-DC pretvornik za podizanje napona s transformatorom kao glavnim podizačem napona. Koristili smo MOSFET sklopke i komparatore s histerezom za reguliranje napona na pojedinim sustavima. Simulacije smo proveli u programskom alatu MATLAB. Tiskanu pločicu smo izrađivali fotopostupkom i koristili smo programski alat Altium Designer za izradu sheme i slojeva tiskane pločice.