Programsko rješenje za operacijski sustav Android za poticanje snalaženja u vremenu : završni rad - Jurković, Iva (I. Jurković, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Djeca se još u predškolskoj dobi susreću s vremenskim pojmovima prije i poslije, jučer, danas i sutra te mogu kronološkim redoslijedom ispričati niz događaja. Unatoč tome, djeca vrlo teško shvaćaju koncept vremena kao kontinuitet u kojem svaki događaj ili vrijeme između događaja traju određen period te da se to može izmjeriti i precizno izraziti u vremenskim jedinicama. Pametne igre zasnovane na informacijskoj i komunikacijskoj tehnologiji mogu pomoći da učenje bude zabavno i učinkovito. S takvim poticajem razvijeno je programsko rješenje za Android, aplikacija „ICT-AAC Koliko je sati“, namijenjena djeci s teškoćama u razvoju i djeci urednog razvoja, koja potiče snalaženje u vremenu, učvršćuje vezu broja i količine te općenito poboljšava razumijevanje slijeda događaja u vremenu koje je razvijeno s istim funkcionalnostima i koristeći postojeće grafičke elemente aplikacije istog naziva razvijene u razvojnom okviru Unity u okviru projekta ICT-AAC.