Pronalaženje sličnih tekstualnih dokumenata primjenom algoritama sažimanja osjetljivih na bliskost : završni rad - Jurjević, Marin (M. Jurjević, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Rad detaljno opisuje i analizira algoritme za sažimanje dokumenata i daje uvid u jednu konkretnu tehniku za učinkovito uspoređivanje sličnih dokumenata. Opisan je matematički model na kojem se zasniva učinkovito grupiranje sličnih dokumenata i njihova brza usporedba. U drugom dijelu rada pokazano je programsko ostvaranje opisanih algoritama i tehnike u programskom jeziku Python. Na kraju su analizirana radna svojstva i brzina rada ostvarenog rješenja.