Sustav pozicioniranja i upravljanja višeosnim gibanjem upotrebom industrijskog kontrolera : diplomski rad - Jurjević, Antonio (A. Jurjević, 2017)
Sažetak na hrvatskom: U radu je implementirano programsko rješenje za upravljanje strojem za pakiranje i paletiziranje u prehrambenoj industriji. Upravljanje sustavom je podijeljeno u dva podsustava, i implementirano je programsko rješenje za oba podsustava. Prvi podsustav je testiran pomoću programa za simulaciju, dok je drugi podsustav testiran na stvarnim servo pogonima. Snimljeni su odzivi sa stvarnih pogona i prikazani su grafički. Za cjelokupni sustav je napravljeno vizualizacijsko rješenje, namijenjeno za operatera koji će upravljati i nadgledati rad stroja, ako se odluči izraditi ovaj stroj.