Određivanje smjera gledanja konvolucijskim neuronskim mrežama : diplomski rad - Jurić-Kavelj, Mirko (M. Jurić-Kavelj, 2015)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu napravljen je kratak pregled neuronskih mreža s naglaskom na konvolucijske neuronske mreže. Cilj rada bio je napraviti sustav koji iz datog skupa slika osoba koje gledaju u ekran nauči u koju točku na ekranu osoba gleda koristeći konvolucijske neuronske mreže. Korištena je gotova biblioteka za treniranje konvolucijskih neuronskih mreža Caffe, opisan je način njenog korištenja, te su implementirani vlastiti alati za prikupljanje vlastitog skupa za učenje. Na kraju su opisani dobiveni rezultati.