Ugradbeni računalni sustav za mjerenje temperature, vlage i tlaka zraka : završni rad - Jovandžikov, Ema (E. Jovandžikov, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Već dugi niz godina okruženi smo različitim oblicima ugradbenih računalnih sustava, a u zadnje vrijeme sve je više pametnih uređaja koji iste povezuju na Internet te omogućuju njihovu međusobnu komunikaciju. U ovom radu ostvaren je jednostavan računalni sustav namijenjen za mjerenje temperature, vlage i tlaka zraka koji je zasnovan na procesoru ESP8266. Osim procesora, potrebni su senzor SHT21 i senzor BMP180. Sustav je povezan s OpenHAB platformom za kućnu automatizaciju, a glavnu ulogu u komunikaciji ima jednostavni protokol MQTT koji radi na principu objavi/pretplati. Osim s OpenHAB-om sustav je povezan i MySQL bazom podataka koja pohranjuje očitane vrijednosti svakih petnaest minuta. Podacima je moguće pristupiti besplatnom mobilnom aplikacijom OpenHAB.