Upravljanje multirotorskom letjelicom s krilom : diplomski rad - Jonjić, Anita (A. Jonjić, 2017)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu je razrađena problematika stabilnosti multirotorske letjelice s fiksnim krilom prilikom tranzicije iz jednog načina leta u drugi. Objašnjene su osnovne kretnje letjelice te je izveden nelinearni matematički model letjelice. Matematički model je ispitan u programskom alatu Simulink. Razrađena je kontrola upravljanja tijekom vertikalnog, tranzicijskog i horizontalnog leta. Nadalje, razvijen je algoritam upravljanja za stabilan let i stabilni prijelaz kroz modove. Prikazana je blokovska izvedba matematičkog modela i algoritma leta u programskom alatu Simulink. Dizajnirano je grafičko korisničko sučelje pomoću kojeg je ispitan rad algoritma upravljanja nad nelinearnim matematičkim modelom letjelice.