Dvodimenzionalna akcijska igra u sustavu Unity s elementima umjetne inteligencije : završni rad - Jež, Lucija (L. Jež, 2018)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu primijenjeni su elementi umjetne inteligencije na akcijsku 2D igru SpaceShooterGame ostvarenu pomoću alata Unity. Svemirski brod – agent pomoću neuronske mreže naučene genetskim algoritmom savladava zadatke izbjegavanja i gađanja asteroida. Teoretski dio rada bavi se problematikom umjetne neuronske mreže i genetskog algoritma, te primjene umjetne inteligencije u igrama, dok se praktični dio bavi podešavanjem parametara i praćenjem napretka u spomenutoj igri. Uspoređuje se učinak u igri čovjeka i „inteligentnog“ agenta.