Očitavanje rukom pisanih korekcija odgovora u ispitnim obrascima : završni rad - Gillinger, Mislav (M. Gillinger, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Cilj ovog rada bio je razviti sustav za detekciju i ekstrakciju ćelija u tablicama na slikama skeniranih ispitnih obrazaca, a na slova upisana u ćelije primijeniti postupak za raspoznavanje znakova. Metoda za prepoznavanje tablice radi na principu da traži uzorak piksela koji odgovara određenom vrhu. Za prepoznavanje slova brine se neuronska mreža koja na izlazu daje informaciju da je ulaz bio jedno od slova A-F ili prazna ćelija. Metoda zadužena za detekciju tablice i ćelija testirana je na 31 primjeru skeniranih tablica, te je uspješno detektirala vanjske linije 97% tablica. Konačni program testiran je na 28 tablica koje su sadržavale po nekoliko slova, od kojih su neka bila jasno, a neka deformirano napisana. Program je uspješno prepoznao sva slova u 18 tablica, dok je na ostalima prepoznao 0 do nekoliko slova, ali ne sve.