Duboki konvolucijski modeli za praćenje objekata : diplomski rad - Fabijanić, Ivan (I. Fabijanić, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj rad se bavi problemom detekcije i praćenja sa dubokim konvoluciiskim modelima. Objašnjeni su koncepti dubokih konvolucijskih modela, metode učenja te metode detekcije i praćenja objekata. Također su opisani modeli detekcije i praćenja objekata koji su razvijeni u okviru ovog rada. Modeli su evaluirani tako da se mjerila kvaliteta praćenja modela za praćenje u odnosu na model za detekciju, mjerila se kvaliteta praćenja u odnosu na duljinu faze učenja i mjerila se brzina izvođenja ta dva modela. Testovi i faze učenja su provedeni na video snimci nogometne utakmice koja je snimana iz ptičje perspektive gdje su kao objekti za praćenje bili igrači oba tima i sudac.