Praćenje objekata u videozapisima : završni rad - Jelušić, Matej (M. Jelušić, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Praćenje objekata u videozapisima jedna je od važnih primjena računalnog vida. U ovom završnom radu analizirano je praćenje objekata, a odabrani algoritmom je camshift algoritam koji koristi informaciju o boji objekta, koji modelira histogramom. Taj histogram se iskorištava za izračun funkcije koja opisuje vjerojatnost položaja objekta u svakoj pojedinoj slici u videozapisu. Određivanjem ekstrema te funkcije pronalazi se točna lokacija objekta.