Senzorska bežična mreža za nadzor ljudskih tjelesnih funkcija : diplomski rad - Jelić, Dragutin (D. Jelić, 2016)
Sažetak na hrvatskom: U radu je prikazana realizacija bežičnog sustava koji se koristi za nadzor vitalnih znakova pacijenata u stvarnom vremenu pomoću postojećih platformi i način obrade podataka prikupljenih pomoću senzora. Cilj rada bio je realizirati dani sustav i upoznati se sa ZigBee tehnologijom. Za potrebe rada, korišteni su Arduino Uno platforma, Arduino razvojno okruženje, e-Healt Shield, računalo, dva XBee modula, baterija i sedam senzora (SpO2, airflow, GSR, temperaturni senzor, akcelerometar, senzor za krvni tlak i ECG) te Javino razvojno okruženje Eclipse za potrebe razvoja aplikacije eHealth. Veza između Arduina i računala uspostavljena je pomoću XBee modula. Tijekom uspostave veze i prijenosa podataka koristili smo Realterm terminal, a za obradu podataka Kst2 program i razvijenu aplikaciju eHealth. Svrha ovog rada i projekta je priprema za izradu sustava temeljenog na integriranim komponentama koji će biti još efikasniji u pogledu snage i potrošnje energije, precizniji i značajno manjih dimenzija.