Ispravljanje distorzije rotirajućeg 3D laserskog senzora udaljenosti uzrokovane gibanjem mobilnoga robota : diplomski rad - Jurić, Demijan (D. Jurić, 2018)
Sažetak na hrvatskom: U diplomskom radu opisana je implementacija regresije Gaussovih procesa za estimiranje stanje u kontinuiranom vremenu. Estimacija gibanja mobilnog robota je simulirana i korištena za korekciju distorzije rotirajućeg 3D laserskog senzora. Teoretski zasnovan algoritam je razmotren. Korištenjem ROS-a za snimanje senzorskih mjerenja i algoritma zasnovanog na ICP estimaciji vlastitog gibanja u C/C++, dobiveno je okružje za provjeru algoritma. Poboljšanje ICP algoritma pri pravocrtnom gibanju uz smanjenje pogreške u odnosu na smjerove okomite na smjer gibanja, predstavlja korisne rezultate.