Analiza performansi kontrolera u bežičnim lokalnim mrežama : završni rad - Jeličić, Ivan (I. Jeličić, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Tema završnog rada je primjena kontrolera u bežičnim lokalnim mrežama te analiza njegovih mogućnosti. U radu su sažeto opisane značajke topologija bežičnih lokalnih mreža, kao i glavne karakteristike svakog načina izvedbe kontrolera u mreži. Posebno su istaknute mogućnosti kontrolera Ruckus ZoneDirector 1200, koji je korišten u praktičnom dijelu rada. U praktičnom dijelu realizirana je jednostavna mreža koja se sastoji od dvije pristupne točke i kontrolera, koji su spojeni preko komutatora. Na takvoj mreži istražene su mogućnosti koje kontroler nudi mrežnom administratoru, te su pokazane osnove rada s kontrolerom.