Polunadzirana klasifikacija rukom pisanih znakova generativnim suparničkim modelima : diplomski rad - Jelavić, Marko (M. Jelavić, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Klasifikacija slike je važno područje računalnog vida s velikim brojem zanimljivih primjena. Najbolji rezultati se postižu strogo nadziranim učenjem, no ručno označavanje podataka je izrazito skup proces. Kako bi smo smanjili potrebu za označavanjem služimo se polunadziranim učenjem, odnoso učenjem na djelomično označenim podacima. U ovom pristupu manji broj podataka je označen dok je većina neoznačena. Rad prezentira generativne suparničke modele koji se mogu koristiti u polunadzirane svrhe te razne implementacije istih i rezultate nad više skupova podataka.