Web aplikacija za upravljanje rasporedom aktivnosti : završni rad - Juričić, Juraj (J. Juričić, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Automatizirano planiranje i raspoređivanje aktivnosti spada u razred NP-teških problema. U ovom radu se taj problem definira kao optimizacijski problem te se izlaže način njegovog rješavanja primjenom genetskog algoritma. Definiraju se evaluacijske funkcije te biraju prigodni operatori selekcije, križanja i mutacije. U sklopu rada razvija se sustav s web sučeljem koji za zadani ulazni skup ograničenja i aktivnosti koje je potrebno rasporediti stvara raspored koji sadrži zadane aktivnosti i zadovoljava zadana ograničenja.