Projektiranje niskošumnog pojačala s diskretnim bipolarnim tranzistorima s horizontalnim tokom struje : završni rad - Jelačić, Borna (B. Jelačić, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj rad obrađuje problematiku šuma u elektroničkim sklopovima: njegove izvore, prirodu, načine kako se može okarakterizirati i, kao neželjena pojava, njegov utjecaj umanjiti. Nakon teorijskog uvoda projektirano je niskošumno pojačalo u programskom paketu ADS koristeći HCBT tehnologiju.