Planiranje putanje robota s više stupnjeva slobode za zadatke bojanja : završni rad - Juričan, Fran (F. Juričan, 2018)
Sažetak na hrvatskom: U ovom završnom radu obrađuje se metoda planiranja putanje i trajektorije za robote sa zadatcima bojanja. Kako bih se mogli odrediti parametri putanje, određen je matematički model pištolja za bojanje. Planiranje putanje vrši se na objektu koji robot uči pomoću računalnog vida. Prilikom planiranja putanje koristi se klasični pravokutni obilazak objekta. Nakon planiranja putanje, određuje se trajektorija. Trajektorija je određena pomoću Ho-Cook-ove metode, koristeći kubni spline.