Nadogradnja višenamjenskog senzorskog čvora MUHA2 : diplomski rad - Jazvec, Ivan (I. Jazvec, 2019)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu opisano je sklopovlje kojim se ostvaruje veza senzorskog čvora s računalom. Razvijena je računalna aplikacija s grafičkim korisničkim sučeljem koja omogućuje prihvat i pohranu podataka s memorijske kartice senzorskog čvora na računalo. Aplikacija omogućuje pohranu dohvaćenih podataka u izvornom, binarnom formatu, i konverziju tih podataka u .csv format koji je pogodan za daljnju obradu na računalu. Aplikacija također ima prikaz stanja popunjenosti memorijske kartice i stanja baterije. Dodatno je omogućen prijenos podataka s računala na memorijsku karticu. Osmišljen je jednostavan protokol za komunikaciju između aplikacije i senzorskog čvora i napisana programska podrška upakirana je u programsku biblioteku radi lakše integracije u konačnu aplikaciju. Također, opisan je i ispitan sklop za mjerenje stvarnog vremena (ISL1208), sklop za praćenje stanja baterije (STC3115), te je ispitana pripadajuća programska podrška. Na kraju su dani prijedlozi mogućih poboljšanja.