Mjerenje bioelektričkih potencijala beskontaktnim elektrodama : završni rad - Jazvec, Ivan (I. Jazvec, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj završni rad daje kratki uvid u mjerenje bioelektričkih potencijala. Također, projektirane su aktivne kapacitivne elektrode i pripadno jednokanalno EKG pojačalo. Projektirano pojačalo ima predviđena dva načina rada, koji se razlikuju u obuhvaćenom frekvencijskom pojasu. Također, svi aktivni elementi sklopovlja se moraju napajati iz baterije nominalnog napona 3,7 V. Za svaku funkcionalnu cjelinu sklopovlja dano je objašnjenje načina rada i objašnjen je kriterij za odabir elemenata. Zbog tehničkih problema u samoj realizaciji trenutno nije moguće izvršiti mjerenja i ispitati ispravnost rada projektiranog sklopovlja.