Programski sustav za grupno vođenje dnevnika čitanja i lista za čitanje : završni rad - Jurič, Martina (M. Jurič, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Potrebno je izgraditi sustav koji će korisnicima služiti kao dnevnik čitanja. U cilju boljeg shvaćanja, definiranja i oblikovanja rješenja problema analizirani su već postojeći sustavi. Kao sljedeći korak u izgradnji, bilo je potrebno definirati i opisati obrasce uporabe. Definicijom obrazaca, određeni su zahtjevi i funkcije koje sustav mora moći izvršavati te je u skladu s tim oblikovan odgovarajući model baze podataka. Baza podataka odgovorna je za skladištenje informacija koje su sustavu potrebne za normalnu funkciju. Nakon što je baza postavljena, izgrađeni su ostali modeli te pogledi i upravljači. U nastavku je bilo opisano rješenje sustava te zaključak o izgrađenom sustavu kao i o mogućim daljnjim akcijama.