Jezgreni moduli razvojnog okruženja za procesor FRISC : diplomski rad - Jurelinac, Zvonimir (Z. Jurelinac, 2018)
Sažetak na hrvatskom: U ovom je radu provedena analiza aktualnih potreba i postojećih rješenja za sveobuhvatnim razvojnim okruženjem za procesor FRISC i druge računalne sustave u upotrebi na FER-u te je predloženo vlastito rješenje sastavljeno od računalnog simulatora i asemblerskog prevoditelja koje karakterizira visoka razina modularnosti i proširivosti te odlične performanse. Rješenje je i izvedeno u programskom jeziku C++ te povezano s grafičkim korisničkim sučeljem, a cjelokupnim je radom ostvaren i dobar temelj za općenitiju, širu platformu za simulaciju računalnih sustava.