Izvedba operativnog sustava na procesoru FRISC : završni rad - Jurelinac, Zvonimir (Z. Jurelinac, 2016)
Sažetak na hrvatskom: U ovom je radu opisano povezivanje procesora FRISC, implementiranog na Zynq platformi, s vanjskom dinamičkom memorijom preko AXI sabirnice, što je provedeno korištenjem vlastitog FRISC-AXI mosnog sklopa. Također, izrađen je i jednostavni operacijski sustav koji omogućuje učitavanje korisničkih programa s vanjskog računala u memoriju procesora korištenjem serijske komunikacije, te klijensko sučelje koje korisnicima pruža mogućnost jednostavnog upravljanja radom procesora FRISC. U sklopu izrade FRISC operacijskog sustava napravljen je i prekidni podsustav, kao i niz procedura za korištenje serijske komunikacije.