Poboljšanje učinkovitosti programske izvedbe slikovnog kodera : završni rad - Jakovac, Stjepan (S. Jakovac, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj rad obrađuje kompresiju slike prema JPEG normi. Analizirani su pojedini dijelovi algoritma te načini na koji se mogu ubrzati. Efikasnost kodera zasnovana je na korištenju SIMD naredbi te minimiziranju broja pristupa memoriji. Zasebno su poboljšani dijelovi učitavanja podataka, konverzija boja, DCT transformacije te kvantizacije. Za svaku od kategorija je ponuđeno nekoliko algoritama. Analizirane su performanse pojedinih algoritama u kategoriji te ukupni rezultati. Dan je kratak pregled korištenja podskupova naredaba AVX2 i FMA i opisan je načelni pristup množenju matrica korištenjem SIMD naredbi.