Pretvarač napona i frekvencije u sustavu ispitivanja avionskog električnog stroja : završni rad - Jakelić, Filip (F. Jakelić, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Prvi dio se sastoji od drugog i trećeg poglavlja. U prvom dijelu je provedeno upoznavanje sa sustavom za ispitivanje generatora napona za svjećice u malim avionima, predložena je i provedeno je upoznavanje sa opremom za SCADA sustav, pogotovo frekvencijskim pretvaračem. Dokumentirane su sve veze između frekvencijskog pretvarača i ostatka SCADA sustava. U drugom dijelu je obavljen priključak frekvencijskog pretvarača na izmjenični asinkroni motor, izrađene su upute za puštanje u pogon pretvarača te ostvarivanje komunikacije sa PLC-om. Ključne riječi: SCADA sustav, PLC, HMI, frekvencijski pretvarač, upravljanje brzinom vrtnje motora