Aplikacije za pohranu i anotaciju video sadržaja igranja igara zasnovanih na računalnom oblaku : završni rad - Jurčić, Filip (F. Jurčić, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Cilj ovog rada je bio snimanje i analiza videosadržaja igranja igara na računalnom oblaku s ciljem utvrđivanja zajedničkih svojstava igara s obzirom na prostorne i vremenske metrike. U radu je objašnjen osnovni koncept usluge igara na računalnom oblaku te arhitektura sustava. Pojašnjen je i problem kvalitete usluge i iskustvene kvalitete korisnika. Nadalje, predstavljene su objektivne video metrike i ostali podatci koji mogu biti korisni pri analizi rezultata i način dobivanja istih. Prikazan je način rada korištene Steam In-Home Streaming usluge te su nabrojane i opisane igre koje su se igrale. Za potrebe pohrane videa i pripadajućih podataka je izrađena aplikacija s bazom podataka. Na kraju su pomoću grafova prikazani i objašnjeni dobiveni rezultati.