Praćenje igrača u snimkama nogometnih utakmica : završni rad - Jagodić, Marko (M. Jagodić, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Algoritam koji je korišten za praćenje igrača je Meanshift algoritam. Taj algoritam se temelji na računanju težišta čestica u slici koje su dobivene iz projekcije histograma. Histogrami su izračunati nad slikom koja je u HSV prostoru boja. Takav prostor boja odabran je jer je otporniji na promjenu osvjetljenja naspram RGB sustava boja. Cijelo praćenje se može izvesti koristeći samo jedan histogram terena. Meanshift algoritam radi tako da računa težište skupa čestica (piksela) te pomiče pravokutnik u kojem se radi računanje težišta. Programsko rješenje je dokumentirano svojim odgovarajućim uputama za korištenje i dijagramom stanja i dijagramom razreda koji daju uvid u to kako je rješenje izvedeno. U ovom radu su prikazani i rezultati koji su također obrađeni u ovom radu.