Frekvencijska karakterizacija izlazne impedancije izvora istosmjernog napona napajanja koristeći nesinkroni uzlazni prekidački istosmjerni pretvornik : završni rad - Jurak, Hrvoje (H. Jurak, 2017)
Sažetak na hrvatskom: U ovome radu provedena je analiza i objašnjenje rada prekidačkih sklopova, te njihova važnost i primjena. Za jedan od prekidačkih sklopova, konkretno pojačivački DC-DC pretvornik (engl. boost converter) pokazani su mjereni rezultati. Pojašnjen je način mjerenja, snimanja te obrađivanja signala u MATLAB-u. U MATLAB-u su izvedene skripte za pretvorbu iz vremenske u frekvencijsku domenu, uniformno uzorkovanje, kvalitativno iscrtavanje te umnožavanje perioda. Napravljeni su jednostavni slučajevi filtera za RC, RLC i RL gdje su pokazane ispravnosti skripti. Pokazan je slučaj u stvarnim mjerenjima, te njegova odstupanja od teoretskih. U zaključku je navedena možebitna greška koja upućuje da način mjerenja nije sasvim ispravno provedeno.