Sustav za provođenje laboratorijskih vježbi temeljen na virtualizaciji računala : diplomski rad - Ivkovčić, Matej (M. Ivkovčić, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Docker tehnologija donosi mnoge pogodnosti u svijet razvoja i upravljanja aplikacijama. Glavne značajke tehnologije su ubrzani razvoj, te olakšano prenošenje i pokretanje aplikacija neovisno o računalnom sustavu. Razvojem kompleksnog sustava za provođenje laboratorijskih vježbi, ispituju se prednosti korištenja navedene tehnologije. Sustav se sastoji od nekoliko zasebno razvijenih komponenti. Komponente su docker tehnologijom spojene u zajednički sustav, koji se vrlo jednostavno prenosi i pokreće na bilo kojem računalnom sustavu.