Lokacijski ovisna dostava sadržaja temeljena na Bluetooth oznakama : završni rad - Ivkovčić, Matej (M. Ivkovčić, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Tehnologije navigacije i pozicioniranja koje se oslanjaju na udaljene satelite (npr. tehnologija GPS) nisu pogodne za korištenje u zatvorenim prostorima. Stoga su za utvrđivanje lokacije u zatvorenom prostoru potrebne nove i drugačije metode. Uvođenjem Bluetooth 4.0 specifikacije i tehnologije Bluetooth Low Energy dolazi do razvoja niza jeftinih odašiljača koji se mogu iskoristiti za rješavanje problema određivanja lokacije. Kako na signal u zatvorenom prostoru djeluje veliki broj smetnji određivanje lokacije pomoću tehnologije BLE nije potpuno precizno i preporuča se korištenje samo za određivanje okvirne lokacije. Unatoč tome, ono se može primijeniti u gotovo svim situacijama gdje se sadržaj mijenja ovisno o kontekstu prostora stoga se ono danas sve više integrira u mobilne aplikacije.