Integracija obrazovnih e-aktivnosti sa sadržajima proširene stvarnosti u širi sustav upravljanja učenja za tablet uređaje : diplomski rad - Kajkara, Manuela (M. Kajkara, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Cilj ovog diplomskog rada bio je izrada tri digitalne lekcije s elementima proširene stvarnosti, AR.math, AR.geometry i AR.shapes. AR moduli izrađeni su korištenjem Unity programskog sučelja uz razvojno okruženje za softver Vuforia SDK te su dostupni za Android i iOS tablet uređaje. Ostvareni su kao dodatak InForma, sučelja za digitalno učenje kreiranog u sklopu projekta SCOLLAm, te se pozivaju putem parametriziranog URL-a. Nastavak rada uključivao je i provođenje eksperimenata u OŠ Trnjanska s ciljem istraživanja utjecaja na napredak djece u učenju. Iako su djeca pokazala entuzijazam i veću motivaciju za radom, osnovni obrazac ponašanja nije uočen jer su rezultati varirali. Ovo je samo početak istraživanja povezanosti napretka djece u učenju s digitalnim lekcijama s elementima proširene stvarnosti (ARLE) koje će se nastaviti i u budućnosti.