Sustav za prikupljanje, prikaz i analizu cijena kripto-valuta : diplomski rad - Jularić, Dominik (D. Jularić, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Tema ovog diplomskog rada je sustav za prikupljanje, prikaz i analizu cijena kripto-valuta. Ovim radom ostvareno je programsko rješenje koje korisniku sustava omogućava pregled cijena kriptovaluta u obliku grafa svijeća, te nudi preporuke da li je pogodno vrijeme za kupiti ili prodati kriptovalutu. Korisnik sustava može definirati vlastita pravila putem kojih može dobiti preporuku za kupnju ili prodaju kriptovaluta. Izrada rada sastojala se od istraživanja kako se na financijskim tržištima radi procjena kada je pogodno kupiti ili prodati neki financijski instrument. Istražilo se i opisalo kako funkcioniraju neki od tehničkih indikatora. Napravljena je usporedba postojećih rješenja, te na temelju usporedbe postojećih rješenja i zahtjeva sustava napravljeno vlastito programsko rješenje. Implementacija sustava napisana je u programskom jeziku PHP, a kao glavna komponenta pri implementaciji poslužio je programski okvir Laravel.