Baza podataka i web-aplikacija za autobusni kolodvor : završni rad - Janković, Jasna (J. Janković, 2016)
Sažetak na hrvatskom: U ovom završnom radu prikazan je proces izrade baze podataka i web-aplikacije za autobusne kolodvore koja omogućava kupnju karata te upravljanje ostalim podacima autobusnih kolodvora. Opisano je oblikovanje baze podataka dvama modelima za oblikovanje. Prikazan je izgled baze podataka nakon implementacije u alatu phpMyAdmin. Web-aplikacija je opisana od načina izrade do korištenja. Predočene su sve funkcionalnosti koje aplikacija nudi te način na koji se koriste. Baza podataka je implementirana u sustavu za upravljanje bazama podataka MySQL. Za prikaz baze u završnom radu koristio se alat phpMyAdmin. Aplikacija je izrađena pomoću tehnologija HTML, CSS, PHP i AJAX. Funkcionalnosti koje aplikacija pruža su kupnja karata, te pregled, unos, izmjena i brisanje podataka o prijevoznicima, autobusima, linijama i polascima. Postoje dva tipa korisnika aplikacije: kupci i djelatnici. Ovisno o tipu korisnika, aplikacija nudi različite funkcionalnosti.