Analiza aktivnog radio-frekvencijskog miješala u tehnologiji bipolarnog tranzistora s horizontalnim tokom struje : završni rad - Ivić, Katja (K. Ivić, 2016)
Sažetak na hrvatskom: S razvojem tehnologije, sve više se razvijaju RF miješala koja su postala neophodna za rad većine elektroničkih uređaja. Najbitnije karakteristike miješala su dobitak pretvorbe i ulazna presječna točka trećeg reda. Komercijalnog miješalo ADL5801 postiže dobitak pretvorbe oko 0 dB, a za ulazni presječnu točku trećeg reda postiže vrijednost preko 25 dBm. Miješalo izvedeno u HCBT tehnologiji postiže vrijednosti dobitka pretvorbe preko 0 dB, a vrijednost ulazne presječne točke trećeg reda je oko 17 dBm. Izvedbom miješala sa otvorenim kolektorom postižu se vrijednosti dobitka pretvorbe oko 8 dB i ulazne presječne točke trećeg reda oko 15 dBm. Tada se otpornik RE može povećati toliko da je dobitak pretvorbe malo iznad 0 dBm i u tom slučaju ulazna presječna točka trećeg reda raste do čak 28 dBm.