Izrada i sklapanje bioničke ruke : završni rad - Jukić, Zvonimir (Z. Jukić, 2017)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu obrađen je statički, kinematički i dinamički model ljudske ruke. Napravljen je pregled postojećih open source projekata vezanih uz bioničke ruke, te je implementiran hardver i softver pokaznog modela. Također su isprobane i alternativne metode upravljanja modelom: EMG, Bluetooth,Wi-Fi, radio komunikacija i Leap motion. Svrha ovog rada je stjecanje potrebnog znanja za daljnji rad u području bioničkih ruku.