Programski sustav za pohranu i dohvat događaja : diplomski rad - Jukić, Nika (N. Jukić, 2018)
Sažetak na hrvatskom: U ovom diplomskom radu izrađen je programski sustav za pohranu i dohvat događaja koji se temelji na konceptima Event Sourcinga. Sustav je izgrađen kao paket u programskom jeziku Ruby s nazivom Eventusha te se koristi u Ruby on Rails aplikacijama. Osim toga, u radu je objašnjen teorijski dio Event Sourcinga i CQRS-a te programska arhitektura koja omogućuje implementaciju sustava koji se baziraju na tim arhitekturnim obrascima. Na primjeru jednostavne web aplikacije prikazana implementacija paketa Eventusha te upute za korištenje.