Sustav za nadzor besprekidnog napajanja : diplomski rad - Ivanov, Josip (J. Ivanov, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Sustav besprekidnog napajanja sastavljen je od dva razvodna ormara i dva UPS-a koji su opisani u tehničkom opisu sustava. Svi uređaji koji su u ormarima (PLC, mjerni uređaj, operatorski panel) također su opisani. Bitan je način komunikacije između svih uređaja koji je ostvaren preko Profinet i MODBUS komunikacijskih protokola. Svi uređaji povezani su preko razdjelnika Ethernet kabelima. Nakon tehničkog opisa sustava besprekidnog napajanja objašnjeno je rješenje programskog dijela u alatu TIA Portal. Programski kod ima zadatak prikupiti podatke iz mjernih uređaja u oba razvodna ormara i UPS-a. Pregled svih podataka omogućen je na operatorskom panelu (HMI).