Baza podataka i web-aplikacija za restorane : završni rad - Jukić, Nika (N. Jukić, 2016)
Sažetak na hrvatskom: U ovom završnom radu prikazana je izrada MySQL baze podataka za restorane te web aplikacije koja ju koristi. Nakon izgradnje ER i relacijskog modela, baza je implementirana koristeći alat SequelPro te su u nju uneseni osnovni podaci. Web aplikacija predstavlja intuitivno korisničko sučelje nad bazom te je izgrađena koristeći Ruby on Rails framework za pozadinsku stranu aplikacije te Bootstrap framework za izgled tog korisničkog sučelja. Aplikacija vlasnicima restorana omogućuje prezentiranje ponude te evidenciju rezervacija i narudžbi, a običnim korisnicima daje mogućnost pregledavati ponudu, rezervirati mjesto naručiti jelo iz restorana.