Izrada web-aplikacije za potporu rada odreda izviđača : završni rad - Jerković, Eduard - Edi (E. Jerković, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Web aplikacije su programske aplikacije ostvarene je prema klijent-poslužitelj modelu. Klijentska strana izvršava se unutar internetskog preglednika korisnika, dok je poslužiteljska smještena na nekom udaljenom računalu i s klijentom komunicira putem Interneta. Aplikacija za potporu rada odreda izviđača izvedena je korištenjem dvije glavne tehnologije Angular 2 i Flask. Angular 2 je radni okvir na strani klijenta. On omogućava pokretanje web aplikacije u pretraživaču. Sačinjen je od više komponenti koje zajedno tvore korisničko sučelje. Flask je radni okvir u kojem je na strani poslužitelja implementiran API. Angular koristeći HTTP protokol i REST pozive komunicira s Flask-om preko API-ja. Flask na klijentu obrađuje zahtjeve i zadužen je za komuniciranje s bazom. Sve komponente kao cjelina tvore web aplikaciju.