Aplikacija na Webu za izradu rasporeda predavanja : završni rad - Jelinčić, Lina (L. Jelinčić, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Cilj ovog rada je primijeniti genetički algoritam na problem generiranja rasporeda i proučiti utjecaj pojedinih parametara na kvalitetu rješenja. Navedeni problem nije moguće riješiti determinističkim algoritmima u polinomnom vremenu već je nužno koristiti metaheuristike. Implementiran je i opisan genetički algoritam koji rješava problem generiranja rasporeda. Genetički algoritam je metaheuristika inspirirana prirodom i temeljana na populaciji te je čest pristup rješavanju navedenog problema.