Programsko rješenje za web upravljano glasom korisnika u svrhu rehabilitacije govora : završni rad - Ivandić, Mislav (M. Ivandić, 2016)
Sažetak na hrvatskom: U okviru završnog rada razvijena je web aplikacija za prikaz grafičkog elementa na grafičkom korisničkom sučelju u ovisnosti o visini frekvencije glasa korisnika zasnovana na autokorelacijskom algoritmu za izračun frekvencije koja omogućuje korisniku vježbanje ispuštanja glasa monofone frekvencije. U ovom radu je ukratko opisan pojam tonske visine, parametri o kojima ovisi kao i korišteni algoritam za određivanje frekvencije. Opisana su web sučelja korištena u aplikaciji, Web Audio API i WebRTC. Programski ostvareno rješenje razvijeno je koristeći tehnologije Javascript, HTML i CSS. Detaljno je opisana struktura aplikacije i način na koji aplikacija radi. Na kraju su navedene edukacijsko-rehabilitacijske mogućnosti kao i mogući smjerovi daljnjeg razvoja aplikacije.